TELEKOM. RRJETI QE NA BASHKON NE EVROPE.

I PARI ME 4G NE SHQIPERI!

MAUSOLEUM OF NJEGOS ATHENAEUM TIRANA UNIVERSITY Neuschwanstein Schloss Bratislava Pula Arena WINDMILL Big Ben ANCIENT TEMPLE Theater Budapest BRANDENBURG GATE KALE FORTRESS KRAKOW CLOTH HALL GIANT WHEEL PRAGUE CASTLE
×

MAUZOLEUMI I PETROVIÇ NJEGOS (MAL I ZI)

Në mes të Maleve Lovcen, poeti i rëndësishëm dhe peshkopi-princ Petri IItë ndërtoi një faltore funerali për veten e tij. Ajo u shkatërrua dy herë nga kaosi i luftës. Mausoleumi aktual u ndërtua më vonë nga skulptori Ivan Mestroviç.

Një panoramë magjepsëse shpaloset përpara monumentit. Kufijtë kombëtarë shkrihen në një ndjenjë lirie, ashtu si dhe me rrjetin e Telekomit.

Mësoni më shumëkëtu.

×

ATENIUMI RUMUN (BUKURESHT, RUMANI)

Salloni i koncerteve është një xhevahir arkitekturor. Për financimin e projektit, qe e nevojshme një mataronë e gjatë përpjekjesh për mbledhjen e donacioneve. Pas një periudhe ndërtimi prej dy vjetësh, ndërtesa hapi dyert e saj.

Sot, Ateniumi është streha e Orkestrës Filarmonike të Shtetit. Dhe investimi ia vleu – tamam si investimet e bëra nga Telekom. Ne bejmë çdo gjë për t’u ofruar përdoruesve argëtimin më të mirë.

Mësoni më shumë këtu.

×

UNIVERSITETI I TIRANËS (SHQIPËRI)

Në fillimet e viteve 1990, Universiteti i Tiranës ishte një ndër qëndrat më të rëndesishme të lëvizjes demokratike të Shqipërisë. Studentët u organizuan në protesta dhe kërkuan vendosjen e demokracisë dhe të zgjedhjeve shumëpartiake.

Në ditët e sotme, Universiteti është vendi ku përjetohet liria e fjalës dhe komunikimi i hapur. Për më shumë me rrjetin 4G të Telekom studentët do të kenë mundësinë të komunikojnë me njëri-tjetrin dhe me Europën përtej kufijve.

Mësoni më shumë këtu.

×

KËSHTJELLA NEUSCHWANSTEIN (GJERMANI)

Ekzistojnë legjenda të shumtambi Mbretin Ludwig të II-të të Bavarisë. Mbreti e ndërtoi Kështjellën Neuschwanstein"në stilin e vërtetë të kalasësë kalorësittë vjetër Gjerman ", kështu ja përshkroi ai Richard Wagnerit.

Kështjella përrallore, u ndërtua për ti shërbyersi një strehë "Kini-it" të turpshëm. Sot, Neuschwanstein tërheq miliona turistë. Shumë prej tyrepërdorin rrjetin Telekom.

Mësoni më shumë këtu.

×

KËSHTJELLA E BRATISLAVËS( SLLOVAKI)

Kalaja qëndron në mënyrë madhështore mbi një shkëmb,lart mbi Danub . Rrugë të rëndësishme tregtare kalojnë nën këmbët e saj. Një vend i lakmuar prej kohësh nga Keltët , Teuton-ët , Romakët dhe Barbarët.

Gjatë gjithë historisë së saj, kalaja qendrore e Bratislavës u përshtat vazhdimisht për nevojat e përdoruesve të saj . Një model , edhe për rrjetin 4G tëTELEKOM.

Mësoni më shumë këtu.

×

ARENA NË PULA (PULA, KROACI)

Kjo strukturë Romake është amfiteatri i gjashtë më i madh në botë. Në lashtësi, aty zhvilloheshin zakonisht ndeshjet e gladiatorëve. Një nga atraksionet kryesore ishin betejat e inskenuara detare. Madje teatri mbushej me ujë vetëm për këtë arsye.

Tani, kjo arenë shërben si një skenë për evente kulturore: eksperienca unike që njerëzit duan të ndajnë me njëri-tjetrin, si në rrjetin Telekom.

Mësoni më shumë këtu.

×

MULLINJTË E ERËS (HOLLANDË)

Hollandezët janë pionerë kur bëhet fjalë për energjinë e erës. Ata ndërtuan impiante të mëdha prej druri në një reliev të sheshtë. Pastaj e vunë mullirin në punë për bluarje, pompime, ngjeshje dhe sharrime.

Sot mullinjtë e erës u janë përshtatur kohëve moderne. Ata janë kthyer në muze, rezidenca ose restorante – dhe vende të trashëgimisë botërore. Dhe Telekomi është gjithmonë në pararojë, me një prej rrjeteve më të shpejtë në vend.

Mësoni më shumë këtu.

×

BIG BEN (LONDËR, MBRETËRIA E BASHKUAR)

Big Ben në fakt nuk është emri i i kullës së sahatit në Pallatin e Westminster, por më e madhja nga pesë këmbanat e saj. Vetë kulla u riemërtua në vitin 2012, nga Kulla e Sahatit u quajt Kulla e Elisabetës – për nder të 60-vjetorit në fron të Mbretëreshës së Anglisë.

Tingëllima e thellë e këmbanës Big Ben mund të dëgjohet çdo orë, “Zëri i Britanisë”. Tingulli i saj është unik, tamam si cilësia e zërit në rrjetin Telekom.

×

TEMPULL I LASHTË GREK (GREQI)

Greqia e Lashtë është qytetërimi që i përket periudhës së historisë greke që zgjat nga periudha Arkaike e shekullittë 8-të derinëatëtë 6-të para Krishtit.Tempujt klasikë grekë ishin vendet ku respektoheshin perënditë e mitologjisë së famshme.Arkitektura e tyre i ka mbijetuar kohërave dhe ka influencuar artin dhe estetikën përgjatë mijëvjecarëve.

Si partner i kompanisë së telekomunikacionit OTE, Telekomi po mbështet zgjerimin e rrjetit në Greqi. Përveç kësaj, me shërbimin e Internetit satelitor të OTE-së, po ofrohet Internet i shpejtë edhe në zonat më të largëta.

Mësoni më shumë këtu.

×

TEATRI KOMBËTAR (BUDAPEST, HUNGARI)

Kjo skenë, shpesh është detyrua të ndryshojëvendndodhjen e saj. Ndërtesa e re në brigjet lindore të Danubit u hap në vitin 2002,pas debateve të pafundme për vendndodhjen e saj finale.

Sot Teatri Kombëtar modern është një nga pikat e referimit më të fundit në vend . Ajo paraqet risi dhe progres. Si për shembull ofertat e pagesave të telefonisë së lëvizshme në Hungari që e bëjnë Telekom një nga pionierët e Europës.

Mësoni më shumë këtu.

×

PORTA E BRANDENBURGUT (BERLIN, GJERMANI)

Mbreti Frederick William i IItë urdhëroi ndërtimin e harkut të triumfit për të përfunduar bulevardin e tij madhështor “Unter den Linden”. Pas Luftës së Dytë Botërore, monumenti shënoi kufirin mes Berlinit Lindor dhe atij Perëndimor.

Që prej rënies së Murit, Porta Brandenburg ka qënë simboli i bashkimit Gjerman. Madje dhe Europa po bëhet më e bashkuar. Telekomi po jep kontributin e vet në këtë fushë.

Mësoni më shumë këtu.

×

KALAJA E SHKUPIT (SHKUP, MAQEDONI)

Kalaja e Shkupit ngrihet në pikën më të lartë të qytetit. Ajo u ndërtua gjatë Epokës Bizantine, në shekullim e 10të. Që nga ajo kohë, muret janë shembur disa herë për shkak të katastrofave dhe luftërave.

Kohët e fundit kalaja është restauruar. Kopshtet e kultivuara i ftojnë vizitorët të shlodhen dhe të kënaqen me pamjet e mrekullueshme, dhe rrjetin e shpejtë të Telekomit.

Mësoni më shumë këtu.

×

SALLONI I TEKSTILIT (KRAKOV, POLONI)

Salloni i tekstilit në Krakov është sheshi më i madh tregtar mesjetar në Europë. Cohërat e cilësisë së lartë siguronin lulëzimin e biznesit dhe i dhanë sallonin emrin e tij.

Sipas legjendës, hajdutëve u priteshin veshët në hyrje. Të jetë e vërtetë? Tregtarët ama, nga ana tjetër, e zgjeronin gamën e mallrave të tyre, ashtu si Telekom e zgjeron vazhdimisht rrjetin e tij, për rrjedhojë edhe gamën e ofertave. Sot, arena luan rolin e një skene të eventeve kulturore: eksperienca unike që njerëzve u pëlqen të ndajnë me njëri-tjetrin. Kjo ndodh edhe në rrjetin Telekom.

Mësoni më shumë këtu.

×

KARUSELI I VJENËS (VJENË, AUSTRI)

Inxhinieri Anglez Walter Bassett, e projektoi Karuselin për të festuar Jubileun e Artë të Perandorit Franc Jozefi i Irë. Për një kohë të gjatë, ky karusel ka qënë më i madhi në botë, dhe është një ndër atraksionet më popullore akoma dhe sot.

Vizitorët kanë mundësi që nga 15 kabina, disa prej të cilave janë shumë luksoze, të kryejnë rrotullimet e tyre mbi parkun Prater. Aty, ata mund të shijojnë sharmin, humorin dhe një përzierje speciale të kafes Vieneze. Gjithashtu, falë Telekomit, mund të shijoni edhe rrjetin më të mirë në të gjithë Austrinë.

Mësoni më shumë këtu.

×

KATEDRALJA SHËN VITUS (PRAGË, REPUBLIKË ÇEKE)

Kështjella e Pragës është kompleksi më i madh i kështjellave në botë. Ajo, ka shërbyer si rezidencë e sundimtarëve të ndryshëm laikë botërorë. Franz Kafka gjithashtu ka jetuar për një periudhë të shkurtër në një shtëpi të vogël ngjitur me murin e brendshëm.

Në ditët e sotme, kështjella shërben si selia e Presidentit, dhe si Dhoma e Xhevahireve për gurët e çmuar të kurorës Çeke. Me fjalë të tjera, është një vend shumë i sigurt. Po aq i sigurt sa edhe komunikimi në rrjetin Telekom.

Mësoni më shumë këtu.